LogoTeaching

Afwijkend mondgedrag (OMFT)

Afwijkend mondgedrag (OMFT)

Mondademhaling, duim-, vinger- en/of speenzuigen, nagelbijten, foutieve lip- en tonggewoonten in rust en tijdens het slikken en spreken zijn allemaal voorbeelden van afwijkend mondgedrag. Afwijkend mondgedrag kan leiden tot een afwijkende stand van de tanden en/of kaak en een disbalans van de aangezichts- en mondspieren. Dit uit zich in articulatieproblemen, slikproblematiek, spier- en/of gewrichtspijnen, slaapproblemen en een onderontwikkeld gelaat.

In deze OroMyoFunctionele Therapie (OMFT) wordt het afwijkend mondgedrag afgeleerd en worden de spierfuncties hersteld, zoals die geweest zouden zijn als er géén afwijkend mondgedrag zou zijn geweest. Zo wordt o.a. geleerd hoe cliënten de juiste lipsluiting en tongpositie in rust houden en de juiste tongpositie bij slikken en spreken geoefend.

De behandeling is het meest effectief tussen de leeftijd van zes en acht jaar. OMFT vermindert het risico op een terugval bij articulatietherapie, een orthodontische behandeling of chirurgische kaakcorrectie aanzienlijk.

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.