LogoTeaching

Overzicht behandelingen

Alle behandelingen met betrekking tot logopedie en remedial teaching lees je hier!

Logopedie is gespecialiseerde (gezondheids)zorg/paramedische zorg. Logopedisten zijn therapeuten die stoornissen op het gebied van communicatie behandelen. Zij houden zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Logopedie wordt met een verwijzing van de huisarts/GGD/tandarts tot 18 jaar volledig vergoed door de zorgverzekering (basisverzekering).

Remedial teaching (RT) wordt ingezet bij kinderen in het basis- of voortgezet onderwijs die problemen hebben op school of graag wat extra hulp willen. Het doel van remedial teaching is het voorkomen en/of verhelpen van leerachterstanden. Door extra aandacht en uitleg worden kinderen (preventief) geholpen. Dit wordt echter niet vergoed door de zorgverzekering.

Alle behandelingen

Online

Een online behandeling is een behandeling door middel van videobellen via een beeldscherm. Een afspraak online kan voor kinderen juist beter helpen, gezien zij in een vertrouwde omgeving zijn. Tevens is het een goede oplossing indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Door de video- en spraakverbinding kunnen de logopedisten goed horen en zien hoe de ontwikkeling verloopt. Daaropvolgend worden en adviezen en behandelingen geven. Het werkt dus hetzelfde als de therapie in onze praktijk.

De logopedisten hebben veel ervaring met het online behandelen van kinderen. Heeft u interesse? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

online logopedie remedial teaching logoteaching

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.