LogoTeaching

Pre-teaching

Pre-teaching

Bij preteaching krijgen kinderen vóór de les alvast uitleg over de lesstof. Op deze manier krijgen de kinderen twee keer instructie, dat heeft een positief effect op de resultaten.

Vaak wordt pre-teaching dan ook ingezet bij kinderen die meer tijd nodig hebben om lesstof te begrijpen en/of te automatiseren. 

Bij preteaching wordt rekening gehouden met de verschillen tussen de kinderen. Dit betekent dat de uitleg aangepast wordt op de behoefte van het kind. Preteaching werkt preventief, want op het moment dat de kinderen zelfstandig aan de slag moeten, hebben ze al twee keer uitleg gehad en maken ze minder fouten. Dat versterkt hun zelfvertrouwen. Ook durven de kinderen eerder actief mee te doen bij de instructie in de klas, omdat ze de lesstof al een beetje begrijpen.

Preteaching is ook effectief voor kinderen met een leerstoornis, zoals dyslexie of dyscalculie. Zij hebben veel baat bij extra instructie en meer oefentijd.

Pre-teaching

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.