LogoTeaching

Logopedie

Hoe zien de logopedische behandelingen er uit?

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak neemt u een geldig legitimatiebewijs van u/uw kind en een verwijsbrief van uw huisarts/ggd mee. Hiermee wordt logopedie vergoed door de zorgverzekeraar. Tijdens de eerste afspraak bij de logopedist zal zij uw gegevens noteren, bespreken waarom u een afspraak heeft gemaakt bij logopedie en de hulpvraag noteren. Tijdens de vervolgsessies zal zij d.m.v. testen, oefeningen en gesprekken bekijken hoe zij u of uw kind verder kan helpen. Tevens krijgt u oefeningen mee naar huis om zelf of met uw kind te kunnen oefenen. Dit kan bijdragen aan een spoedig verloop van de consulten bij de logopedist. Een afspraak bij de logopedist duurt in totaal 30 minuten, waarvan 25 minuten behandeling en 5 minuten administratie zal zijn.

Dyscalculie - logopedie

Vervolgafspraak

Na de eerste afspraak maakt u in overleg met de logopedist een nieuwe afspraak. Wij werken in principe met vaste afspraken zodat u wekelijks weet op welke dag en tijd u bij de logopedist moet zijn. U komt gemiddeld één keer in de week bij de logopedist en zij zal aangeven wanneer er voldoende voortgang is geboekt om de behandeling af te ronden. Indien nodig wordt overlegd met uw huisarts of andere instanties zoals bijvoorbeeld school, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of tandarts.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Online

Een online behandeling is een behandeling door middel van videobellen via een beeldscherm. Een afspraak online kan voor sommige kinderen (vooral in het begin) juist beter helpen, gezien zij dan in een vertrouwde omgeving zijn. Tevens is het een goede oplossing indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen of wanneer u of uw kind besmet is met het coronavirus. Door de video- en spraakverbinding kunnen de logopedisten goed horen en zien hoe de ontwikkeling verloopt en adviezen en behandelingen geven. Het werkt dus hetzelfde als de therapie in onze praktijk.

De logopedisten hebben veel ervaring met het online behandelen van kinderen. Heeft u interesse? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Wij noemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.