LogoTeaching

Bookabooka

September 6, 2023

Bookabooka

Onlangs stuitte wij op de app “Bookabooka”, de meertalige prentenboeken app vol (voor)leesplezier! Hoe GEWELDIG (en makkelijk😉) is dat!

BookaBooka is een zeer kindvriendelijke app voor op je telefoon, tablet, of computer.
Kinderen kunnen er op ontdekkingstocht gaan in onze digitale bibliotheek. Er zijn 160+ prentenboeken te lezen en te beluisteren in 20+ talen.

De ambitie van Bookabooka

Met BookaBooka willen we het leesplezier bij kinderen stimuleren en ze ondersteunen in de ontwikkeling van ‘voorgelezen worden’ naar het zijn van een ‘trotse (voor)lezer’. Ook willen we ervoor zorgen dat elk kind de vruchten kan plukken van het privilege om op jonge leeftijd voorgelezen te worden uit een boekenkast van formaat, met boeken en voorleesstemmen in zijn/haar moedertaal.

Speciaal voor kleine kinderen

BookaBooka is ontworpen om gebruikt te worden door kinderen van 2-10 jaar. Het is zeer gemakkelijk te bedienen en bevat bewust géén reclame of gamification (verslavende spelelementen).

Dyslexie

BookaBooka biedt extra ondersteuning aan kinderen die worstelen met (leren) lezen, zoals kinderen met dyslexie. Zo zijn bijvoorbeeld het lettertype, het contrast, de regelafstand en de lettergrootte aan te passen. Ook is het mogelijk om te “karaokelezen”, waarbij de door de voorlezer uitgesproken tekst wordt onderstreept.

Meertalige prentenboeken

Onze prentenboeken zijn te lezen in heel veel talen.
Staat ‘jouw’ taal er nog niet bij? Misschien vind je het leuk om je aan te sluiten bij ons team van vertalers. Help je mee?

Naast een prentenboek bekijken in taal A of B kun je ook een boek in 2 talen tegelijk lezen. Elke combinatie van talen is mogelijk!

BookaBooka is breed inzetbaar

Overal waar kinderen een rust / lees momentje kunnen gebruiken vind BookaBooka zijn plek. Thuis, bij de VVE (Vroeg Voorschoolse Educatie), bij de kinderopvang, op de basisschool, bij de logopedie, de bibliotheek en bijvoorbeeld in een wachtruimte.

bookabooka LogoTeaching

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.