LogoTeaching

logopedie en tandheelkunde

September 19, 2022

logopedie en tandheelkunde

Wist u dat logopedie ook een aandeel heeft in de tandheelkundewereld en dat wij samenwerken met tandartsen en orthodontisten?

Mondademhaling, duim-, vinger- en/of speenzuigen, nagelbijten, foutieve lip- en tonggewoonten in rust en tijdens het slikken en spreken zijn allemaal voorbeelden van afwijkend mondgedrag. Afwijkend mondgedrag kan leiden tot een afwijkende stand van de tanden en/of kaak en een disbalans van de aangezichts- en mondspieren. Dit uit zich in articulatieproblemen, slikproblematiek, spier- en/of gewrichtspijnen, slaapproblemen en een onderontwikkeld gelaat.

In deze Oro MyoFunctionele Therapie (OMFT) wordt het afwijkend mondgedrag afgeleerd en worden de spierfuncties hersteld, zoals die geweest zouden zijn als er géén afwijkend mondgedrag zou zijn geweest. Zo wordt o.a. gewerkt aan de juiste lipsluiting en tongpositie in rust en daarnaast ook de juiste tongpositie bij slikken en spreken. De behandeling is het meest effectief tussen de leeftijd van zes en acht jaar. Op een latere leeftijd is echter ook mooie progressie haalbaar.

OMFT vermindert het risico op een terugval bij articulatietherapie, een orthodontische behandeling of chirurgische kaakcorrectie aanzienlijk.

Interessant? Jazeker!

Als u graag meer van dit onderwerp te weten wilt komen, neem dan eens een kijkje op de volgende site: https://www.omft.info/wp-content/uploads/2017/01/oro-myofunctionele-therapie-belastend-of-belovend.pdf

Bij vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht!

Aanmeldformulier

Wilt u zich aanmelden voor logopedie/remedial teaching, vul dan het onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.